30 onder 30: waarom u deze namen in de gaten moet houden

13 juni 2024Leestijd: 1 minuut

Bent u geworden wie u vroeger wilde zijn? Oftewel: Als u uw carrière mocht overdoen, zou u dan weer hetzelfde pad aflopen? Of zou u dan toch liever drummer van een rockband geworden zijn? Antiquair? Bioloog in Brazilië?

Zelf ben ik niet zo’n planner. Ik heb tijdens sollicitatiegesprekken altijd geworsteld met de vraag: waar wil jij over vijf jaar staan? Life is what happens to you, while you’re busy making other plans – toegeschreven aan Beatles-zanger John Lennon – is meer mijn motto. Toch ben ik, al is het met wat omwegen geweest, waar ik wil zijn.

Het aanstormend talent in de tiende EW lijst van 30 onder 30 lijkt op jonge leeftijd al heel goed te weten wat ze willen bereiken. Ze zijn gedecideerd, deze jonge ondernemers, ambitieuze politici, getalenteerde wetenschappers en topsporters. De een brengt het smeltproces van het ijs op Antarctica nauwgezet in kaart, de ander is oorlogscorrespondent in Oekraïne.

Eén ding is zeker: deze namen in politiek, wetenschap, bedrijfsleven, cultuur en sport moet u de komende jaren in de gaten houden. Maar bovenal: laat u vooral inspireren door deze lijst met jonge mensen die hun dromen en ambities najagen. En wie weet zit het er nog in, voetballer worden bij FC Barcelona?