Beleggen in vastgoed voor meer duurzame en betaalbare huurwoningen

Credit Linked Beheer beheert woningfondsen en voegt zo een snel stijgend aantal nieuwbouwwoningen toe aan de Nederlandse huurmarkt. In deze roerige tijden komt het bedrijf met iets nieuws: een woningfonds zonder hypothecaire financiering.

‘In de woningmarkt is er veel aan de hand de afgelopen jaren’, steekt Hans Reijersen van Buuren van wal, Directeur Vastgoed bij Credit Linked Beheer. Onder andere de stikstofproblematiek, restrictiedrift vanuit de overheid, gestegen rentes en bouwkosten zorgen voor een aanhoudend woningtekort. Ook op het gebied van huurwoningen is het aanbod schaars. Ondanks het soms negatieve imago van vastgoedbeleggingen, kunnen deze júíst bijdragen aan een oplossing.

‘Door te investeren in nieuwbouw voegen onze woningfondsen huurwoningen toe aan de Nederlandse huizenmarkt én kunnen beleggers participeren met mooie rendementen. Een win-win situatie dus’.

Sinds de oprichting in 2012 kocht Credit Linked Beheer namens haar fondsen zo’n 3.200 huurwoningen. Van dit aantal zijn inmiddels circa 1.600 woningen gerealiseerd en verhuurd plus eenzelfde aantal is in aanbouw. Reijersen van Buuren: ‘Wij investeren in huurwoningen met een energielabel van A+++ of beter, die in veel gevallen letterlijk nul euro aan energiekosten hebben. Met de huidige gas- en energieprijzen is dit relevanter dan ooit.’ Door deze woningen met een maandelijkse huurprijs van circa € 700 – € 1.400 te realiseren, wordt duurzaam wonen voor steeds meer mensen beschikbaar.

Beschikbaarheid voor een breed publiek is ook op andere vlakken van groot belang bij Credit Linked Beheer. Bij de oprichting van het bedrijf is er bewust gekozen om de instapdrempel relatief laag te houden. Al vanaf € 5.000 beleg je in een van de woningfondsen. Het gevolg van een duidelijke visie: het zou voor een grote groep mensen mogelijk moeten zijn een keer in vastgoed te beleggen.

Credit Linked Beheer heeft op dit ogenblik zes particuliere woningfondsen in beheer en er wordt druk gewerkt aan de opening van een zevende fonds. Het NOVA Woningfonds zal, in tegenstelling tot de andere fondsen, geen gebruik maken van hypothecaire financiering en is hierdoor niet direct afhankelijk van renteschommelingen en (her)financieringsrisico’s. Het bedrijf blijft zich innoveren, om zo impact te kunnen blijven maken op de woningmarkt én voor de beleggers.

Wilt u meer weten over de woningfondsen van Credit Linked Beheer en eventuele investeringsmogelijkheden? Ga dan naar clbeheer.nl of bel 085 – 007 25 50.

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.