Ontdek de pure schoonheid van Scandinavië

Klaar voor een onvergetelijke reis? De ongerepte natuur van het Hoge Noorden wacht op je. Maak een sledetocht met husky’s of verken de besneeuwde heuvels met een sneeuwscooter. Geniet van een kajaktocht tussen de fjorden of spot zeearenden en walvissen tijdens een wildlife safari. De travel designers van Nordic stellen een persoonlijk reisprogramma voor je samen. Je logeert in comfortabele lodges, te midden van romantische bossen en uitgestrekte meren. ‘s Avonds geven het noorderlicht, de sterren of de middernachtzon een verbluffende voorstelling.

Ontdek de magie van Lapland deze winter. Hier, in de laatste wildernis van Europa, voel je de kracht van de natuur in al je zintuigen. Je ontwaakt bij het haardvuur in je comfortabele lodge. Achter de met ijssterren aangevroren ramen schittert het besneeuwde bos.

’s Avonds, als je rozig bent van een dag in de frisse buitenlucht, kun je ademloos kijken naar het spektakel van de sterrenhemel. De kans is groot dat je getuige bent van het noorderlicht, dat als een groen gordijn aan de horizon golft. Alleen dit ongelooflijke schouwspel is al reden om Scandinavië op je bucketlist te zetten.

Beleef een onvergetelijke zomer

Lapland is ook in de zomer een waar paradijs: als het land is opgewarmd door de middernachtzon kun je zwemmen, kajakken, surfen, eindeloos wandelen of fietsen. De zomer is in Lapland het seizoen van de eeuwigdurende dag. Van half mei tot half juli gaat de zon boven de poolcirkel niet onder. De middernachtzon hult het landschap in roze en oranje tinten. Dat geeft je meer tijd om de prachtige toendra te verkennen. En om het noorderlicht te zien hoef je evenmin tot de winter te wachten. Al vanaf eind augustus is dit natuurverschijnsel in Lapland te bewonderen.

Het ritme van de natuur

In Scandinavië leven de mensen op het ritme van de natuur. Dit is de wereld van sauna’s, warmwaterbronnen en geisers, van gezellige lodges, avontuurlijke wandeltochten, kampvuren en wildpluk van kruiden, bessen en cantharellen.

Elk van de Scandinavische landen heeft genoeg te bieden om je een onvergetelijke reis te bezorgen. Lapland is het meest noordelijke deel van Scandinavië. In Zweden en Finland domineren oneindige bossen en duizenden meren. In Noorwegen wachten je fjorden met staalblauw water en kun je met een boot de zee op, om zeehonden en walvissen te spotten. Op IJsland waan je je op een andere planeet, een vulkanische wereld van zwarte stranden, woeste bergen en ijskoude watervallen.

Geniet ook zeker van de zoete gebakjes waar de Scandinaviërs zo verzot op zijn: hartvormige wafeltjes met zure room of confiture (Noorwegen), koffie met taart en kaneelbroodjes (Zweden) of hartige rijsttaartjes (Finland).

Logeren in stijl

Typisch in Scandinavië zijn de kleinschalige en authentieke accommodaties, vaak gelegen in de wildernis. Zo’n lodge bestaat traditioneel uit een hoofdgebouw met kamers, restaurant en lounge of bar. Verder vind je er een wellness en huskykennel, zodat je er meteen op uit kunt trekken.

Ook ’s zomers zijn de lodges een mooie uitvalsbasis voor wandeltochten, kajakken of zwemplezier in de heerlijk koele bergmeren. Zoek je meer luxe, dan kun je ook verblijven in het wereldberoemde ICEhotel, dat is opgebouwd uit ijsblokken en wonderlijke ijssculpturen.

Ten minste zo bijzonder is het Treehotel, een serie onder eco-architectuur gebouwde boomhutten waarin je tussen de boomtoppen logeert. Kies je voor de Northern Lights Ranch in de Finse bossen, dan logeer je in een Sky View Cabin met glazen plafond, zodat je vanuit je gerieflijke bed naar de sterren kunt kijken.

Het Arctic Bath is een uit boomstammen opgetrokken hotel dat op de dichtgevroren Zweedse Lulea-rivier drijft. ’s Winters is het hotel ingesloten door ijs en ’s zomers omringd door water. Binnen vind je tal van wellness-faciliteiten en een gastronomisch restaurant van topniveau.

Boek een unieke belevenis

Nordic is dé Scandinaviëspecialist. De travel designers van Nordic delen graag hun beste tips met je. Nordic maakt een persoonlijk reisvoorstel dat helemaal op jouw wensen is toegesneden, of je nu individueel wilt reizen of met een groep. Laat je verrassen door de schoonheid van de ongerepte natuur in Scandinavië. Tijdens je verblijf zal het je aan niets ontbreken!

Benieuwd geworden? Lees verder op Nordic.nl.

 

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.