Steeds meer kinderen in Nederland groeien op in een eenoudergezin. Is de druk op jonge ouders te groot en moet de overheid bijspringen om te voorkomen dat de huwelijken stuklopen? Of gaan jonge stellen gewoon te snel uit elkaar?, vroegen we u.
In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.
Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag
Maria van Bommel
Dit is geen probleem van de overheid.
Tegenwoordig scheiden mensen makkelijker en sneller, het waarom weet ik niet. Wel weet ik dat deze kinderen veel last hebben van de situatie. Bij mij in de klas is ruim driekwart van de ouders gescheiden, vaak met vechtscheiding waar de kinderen altijd de dupe van zijn. Daar tegenover staat dat kinderen ook niet gelukkig zijn als ouders het niet meer samen kunnen vinden en te weinig tijd overblijft voor liefde.
W.M. Vermeeren
Kan het niet zo zijn dat man en vrouw elkaar te weinig leren kennen? Het moet tegenwoordig allemaal snel en nog sneller gebeuren, ieder moet zijn vrienden en ontspanning blijven houden, drie weken per jaar op vakantie (zonder kinderen). En dan is het “onze kinderen zijn ineens tieners, hebben we iets gemist?”
Elly Lousberg
Deze ‘jonge” ouders moeten, voordat ze aan kinderen beginnen, eerst goed nadenken en pas daarna beslissen. Rekening houdende met de overbevolking, klimaatverandering etc.
Marco Stap
Wiebes is alleen maar met de centen bezig. Dat ouders ook nog een beetje kwaliteitstijd met hun kinderen willen, doet voor hem niet ter zake. Ouders beide voltijd aan het werk. kinderen voor dag en dauw naar de BSO en na schooltijd weer naar de BSO totdat papa of mama om een uur of half 6 ze eindelijk kunnen ophalen. Dan eten koken. Opruimen. Kinderen naar bed. Aan het eind vd week de hele familie gesloopt het weekend in en maandag begint het weer opnieuw. Wat zal het gezellig worden in Nederland.
Franca H.M. van der Heyden van Doornenburg – van Ooij
Kinderen zijn en blijven de verantwoordelijkheid van de ouders, in alle opzichten! Het is géén verantwoordelijkheid van de overheid, en behoeft zeker geen ondersteuning van alle belastingbetalers [m.n. niet van kinderloze ouders en alleenstaanden]. Het huwelijk is een vrije keuze en als er kinderen komen, zijn de consequenties voor de ouders zelf. Uw kind is geen ‘gemeenschapskind:’ betaald, gevoed èn opgevoed door de Nederlandse belastingbetaler. Dit kan/mag niet en…mag nooit. Het kind is en blijft de eigen verantwoordelijkheid van de ouders, níet die van de gehele gemeenschap.
S. Cobben
Een deel van het probleem is de hoge lastendruk die door de overheid is veroorzaakt, waardoor beide ouders hard moeten werken om in een fatsoenlijk huis te kunnen wonen. Er is weinig speelruimte meer en als er dan iets misgaat, ontstaat er stress en dat is wat veel huwelijken kapot maakt.
Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.