Sean Spicer is het oneens met Trump, en stapt op

21 juli 2017Leestijd: 1 minuut
Spicer is het oneens met Trumps beslissing om Scaramucci als communicatieadviseur aan te stellen - Foto: AFP

Sean Spicer is opgestapt als woordvoerder van het Witte Huis. Volgens The New York Times is hij het oneens met de beslissing van president Donald Trump om Anthony Scaramucci, een financier uit New York, als nieuwe communicatiedirecteur aan te stellen.

Trump vroeg Spicer na de benoeming van Scaramucci om aan te blijven, maar Spicer liet weten dat die benoeming in zijn ogen een grote vergissing is. The New York Times voert voor deze informatie een bron op die directe kennis had van de woordenwisseling.

Spicer nam taken waar

De post van communicatiedirecteur was vacant sinds het opstappen van Michael Dubke in mei. Spicer nam diens taken nadien waar, en Sarah Sanders deed steeds vaker de woordvoering van het Witte Huis.

Anthony Scaramucci is een belangrijk fondsenwerver van de Republikeinse Partij. Hij bekleedde tot voor kort een hoge functie bij de Amerikaanse Export-Import Bank en kreeg eerder een ambassadeurspost aangeboden bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling in Parijs.

Het Witte Huis kampt met vragen over onderzoeken van een speciale aanklager en het Congres naar Russische beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en mogelijke samenspanning tussen Moskou en Trumps campagneteam.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!