Maandboek Trump Premium Corner

Boze buurman in Witte Huis

28 januari 2020Leestijd: 3 minuten

Nederland kent de premierbonus. In Amerika is er een vergelijkbaar verschijnsel waarbij een zittend president electoraal garen kan spinnen bij zijn positie. Sinds 1945 deed elf keer een zittend president mee aan de verkiezingen, die deze in acht gevallen won. Een rol daarbij speelt de volkswijsheid dat Amerikanen graag iemand als president kiezen die hun buurman kon zijn, al moet die zich daarna wel als president gedragen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.