Holland Amerika Lijn

Video: Biden, of toch weer Trump? Zo volgt u dinsdag Election Day 2020

02 november 2020Leestijd: 1 minuut

Na weken voorbeschouwen is het dinsdag 3 november eindelijk zover: de Verenigde Staten gaan naar de stembus! Wordt het Joe Biden, of toch weer Donald Trump? Victor Pak en amerikanist Koen Petersen blikken vooruit op die spannende dag.

Op welke staten moeten we vooral letten? Welke invloed hebben de hoge opkomst en stemmen per post? Wat zeggen de peilingen? En hoeveel waarde moeten we daar aan hechten?

Ook uitgebreide aandacht voor historische verkiezingsuitslagen, die totaal anders uitpakten dan vooraf verwacht. Correspondent Emile Kossen belicht de laatste swing state: North-Carolina, waar ook de race om de senaat heel spannend is.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.