Premium Lock Geur van krakend parket: Barbeito maakt de lekkerste wijn

‘Realiseert u zich, heren,’ bulderde Winston Churchill bij een fles oude madeira, ‘dat toen deze wijn werd gemaakt, Marie Antoinette nog leefde?’ Madeira is onmogelijke wijn. Hij overleeft niet alleen de aartsvijanden te veel zuurstof en hitte, maar wordt er zelfs lekker door. De zure, bittere wijn van het steil uit zee oprijzende ­eiland ging vroeger met een schep ­suiker en scheut alcohol zeewaarts – vaak als ballast, slechts in noodgevallen drinkbaar. Maar de reis deed de wijn goed.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock Er ging iets fout
Premium Lock Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw