Premium Lock Niet van echt te onderscheiden: Nederlandse vegabiefstuk

Vivera lanceert 11 juni een bedrieglijk echte vegetarische biefstuk in Nederland. Elsevier Weekblad ging alvast proeven bij het bedrijf in Holten.

In laboratoria en proefkeukens over de hele wereld wordt koortsachtig gewerkt aan alternatieven voor vlees. Een bedrijf gelieerd aan Maastricht University broedt op kweekvlees, in de Verenigde Staten werd eerder dit jaar The Impossible Burger geïntroduceerd. En de Vegetarische Slager scoort met vleesvervangers met olijke namen als kipstuckjes en visvrije tonijn.

Daar is nu een zeer interessante kandidaat bijgekomen. Vivera, producent van vleesvervangers in Holten, lanceert een vegetarische biefstuk: een steak op plantaardige basis. Op zich niet opzienbarend, dergelijke producten zijn er al ruim twintig jaar, maar dit is iets bijzonders. Het is namelijk gelukt om de

Premium Lock

Laden…

Premium Lock Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock Er ging iets fout
Premium Lock Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw