Premium Lock Deze koks scoren op social media

20 september 2023Leestijd: 3 minuten
De jonge kok Jules Wiringa gaf het horecabestaan op om zich te richten op het maken van kookvideo's

De jonge kok Jules Wiringa gaf het horecabestaan op om zich volledig te richten op het maken van bijzondere kookvideo’s.

Instagram, YouTube en TikTok staan vol met kook- en bakfilmpjes. De makers variëren van amateurs die hun gehannes met de wereld delen tot beroemde chefs als Yotam Ottolenghi. Sommige koks zijn hierin zo succesvol dat ze hun baan in een restaurant vaarwel hebben gezegd en zich volledig hebben gestort op video’s maken.

Een bijzonder voorbeeld is de Nederlandse kok Jules Wiringa (28). Zijn video’s, die hij vooral verspreidt via zijn Instagram-kanaal Jules Cooking, vallen op doordat ze heel professioneel zijn gefilmd en doordat zijn gerechten het niveau van de gemiddelde thuiskok ver overstijgen.

Wiringa: ‘Ik maak al dertien jaar video’s en begon al op de middelbare school met werken in restaurants. Dat heb ik altijd naast elkaar gedaan.’ Hij volgde de koksopleiding en doorliep de zogeheten Sterklas, een opleiding voor zeer getalenteerde jonge koks. Daarna werkte hij in restaurants van het hoogste niveau zoals in Pure C en Ron Blaauw, en als sous-chef bij De Bokkedoorns.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Wiringa ontwikkelt alle recepten, en filmt en bewerkt alle video’s zelf

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw