Project 2025: Trumps meesterplan of miskleun?

28 augustus 2024Leestijd: 1 minuut
OUD-PRESIDENT DONALD TRUMP. FOTO: ANDY BUCHANAN / AFP

In de nieuwste aflevering van Race naar het Witte Huis duiken Victor Pak en Hella Hueck in het controversiële Project 2025 van denktank Heritage Foundation.

Dit document van negenhonderd pagina’s schetst een ultra-conservatieve toekomstvisie voor de Verenigde Staten. Hoewel de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump publiekelijk afstand neemt van het project, blijken veel van zijn voormalige medewerkers betrokken bij de totstandkoming ervan. Voor Democraten vormt het document een uitgelezen kans om Trump als radicaal te framen, vooral als het gaat om gevoelige onderwerpen als abortus en de macht van de federale overheid.

Ook bespreken Pak en Hueck het opstappen van Robert F. Kennedy junior als presidentskandidaat. Hij steunt nu Trump en zet daarmee de race op scherp. Kennedy’s controversiële uitspraken en gedrag, van complottheorieën tot bizarre acties zoals het vervoeren van een walvishoofd, maken hem zowel een troef als een risico voor Trump.

Met nieuwe peilingen in het vooruitzicht, blijft de vraag: wat doet de Amerikaanse kiezer? Doen zich in de laatste campagnefase nog verrassingen voor? Volgende week meer over de laatste peilingen en strategische zetten van de kandidaten.