Lezersvragen Premium Corner

Lezers met vragen over de erfenis en isolatie

22 maart 2022Leestijd: 3 minuten

Elke week geven deskundigen ­antwoord op ­vragen van lezers over financiële en juridische kwesties. Deze week over het verwerpen van de erfenis en subsidie op isolatie.

Verwerpen van de erfenis

Mijn dochter woont al meer dan twintig jaar in de Verenigde Staten. Onlangs overleed haar vader. Hij was gehuwd en heeft geen testament. Als zijn vrouw de erfenis niet aanvaardt, dan erven mijn dochter en haar halfbroer alles. De kans is groot dat hij schulden had. Wat kan zij het beste doen? Is het verstandig dat zij de erfenis verwerpt voor haar en haar kinderen?
R.E., Amsterdam

Lezers vragen

Lees ook deze editie van Lezers Vragen terug: Lezers met vragen over scheuren en vruchtgebruik

Naar ik aanneem heeft uw vader de Nederlandse nationaliteit en woonde hij in Nederland toen hij overleed. Dan geldt het Nederlands wettelijk erfrecht.
Stel dat het saldo van de nalatenschap negatief is en de vrouw de erfenis inderdaad verwerpt. Dan wordt zij geacht nooit erfgenaam te zijn geweest. Uw dochter (voor twee derde) en haar halfbroer (voor een derde) zijn dan, als zij de erfenis niet verwerpen, de enige twee erfgenamen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.