CEO Enreach Premium Corner

Stijn Nijhuis: ‘Ik probeer mezelf misbaar te maken’

28 juni 2022Leestijd: 6 minuten

1. Begin juni greep u in Monaco naast de prijzen.

‘Ja, daar werd de World Entrepreneur of the Year-verkiezing gehouden – de verkiezing van de beste ondernemer ter wereld, georganiseerd door EY. Als winnaar van de verkiezingen van de beste Nederlandse ondernemer over het jaar 2021 mocht ik dit jaar Nederland vertegenwoordigen in Monaco. Samen met 48 landen heb ik meegedongen naar de hoofdprijs. Die is gewonnen door iemand uit Argentinië. Helaas voor mij, maar dik verdiend voor hem.’

Stijn Nijhuis (41)
Geboren in Nijmegen, studeerde informatica aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Was in 2021 ondernemer van het jaar. Startte tijdens de studie een webhostingbedrijf. Later Enreach, een bedrijf met 1.200 werknemers en actief in heel Europa. Getrouwd, twee kinderen.

2.Waarom verkoos EY u in 2021 tot Nederlandse ondernemer van het jaar?

‘Dat is altijd lastig om te beantwoorden, maar ik denk door mijn ambitie om in Europa het grootste bedrijf te worden in onze industrie. Daarin hebben we al veel stappen gezet. We zijn erg internationaal geworden, met 1.200 medewerkers in Europa, waarvan 350 werknemers in Nederland.

‘Het tweede is dat bij ons de purpose van het bedrijf de baas is – datgene waarom wij als bedrijf zijn gestart, en de impact die wij op de markt willen hebben. Wij gebruiken holacratie als organisatievorm, in plaats van de traditio­nele hiërarchie met een top-down– model. Die twee zaken maken ons tot een ander bedrijf dan wat je normaal ziet. En mij wellicht tot een andere ondernemer dan andere ondernemers.’

3. Wat doet Enreach?

‘We leveren telefonie voor bedrijven, telefooncentrales, vanuit ‘de cloud’ – het web. Stel dat jij en je collega’s bereikbaar willen zijn onder een vast nummer, zonder dat je een telefooncentrale hebt, zonder dat je überhaupt een vast toestel hebt, maar vanuit je mobiele telefoon. Dan regelen wij dat.

‘Daarnaast leveren we communicatie-tools voor video- en chatdiensten. Maar de kern is nog steeds cloud-telefonie. We zijn begonnen voor het midden- en kleinbedrijf, maar het schuift steeds meer op naar het grootbedrijf.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.