Premium Lock Fysicus wil Ferrari groener en nog rendabeler maken

25 juli 2022Leestijd: 2 minuten
CEO Benedetto Vigna (53) moet eind maken aan turbulente tijd bij sportwagenmaker. Foto: Daniele Venturelli/Getty Images

Op 2 augustus maakt Benedetto Vigna de kwartaalcijfers van Ferrari bekend. Wie is de man die nog geen jaar aan het roer staat?

Vigna ging na zijn studie subnucleaire fysica aan de universiteit van Pisa aan de slag bij STMicroelectronics, een bedrijf gespecialiseerd in halfgeleiders en microchips voor onder meer de auto-­industrie. Hier bekleedde hij enkele topfuncties en stond hij aan de basis van een aantal baanbrekende innovaties, waaronder sensortechnologie die Apple in de iPhone 4 gebruikte.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Ferrari kampte sinds eind 2020 met bestuurlijke problemen door het plot­selinge vertrek van CEO Louis Camilleri, die om persoonlijke redenen opstapte. Vervolgens nam John Elkann, telg uit de Italiaanse Agnelli-familie, grootaandeelhouder bij Ferrari, een tijd lang de honneurs waar. Bij het aantreden van Vigna op 1 september 2021 zei Elkann: ‘Vigna’s diepgaande kennis van technologieën die veel veranderingen in onze industrie teweegbrengen, en zijn bewezen kennis van innovatie en leiderschap, zullen Ferrari versterken in de spannende tijd die voor ons ligt.’

Met de ‘spannende tijd’ doelde hij op de energietransitie waarvan ook ­Ferrari onvermijdelijk deel zal uitmaken. Als het aan de Europese Commissie ligt, worden er vanaf 2035 geen ­auto’s met verbrandingsmotoren meer geproduceerd.

Hoe gaat het?

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw