Premium Lock Familie Tsang: de woonkamer met een Michelin-ster

Familie Tsang, staand vanaf links: schoonzoon Levi, Monica, Mike en Wendy. ZIttend: Helena en Danny

Vader en moeder Tsang kwamen in de jaren zeventig naar Nederland op zoek naar vooruitgang. Wat volgde, was een ‘heel lange weg’ vol tomeloze ambitie. Hun Restaurant O&O heeft een Michelin-ster.

Volgens de Chinese astrologie zitten er een os, een slang, een konijn en drie apen aan tafel. De os is dochter Monica (37). ‘Ik ben koppig en een doorzetter.’

‘Dat klopt,’ zegt vader Danny (69), de slang. Lachend: ‘Ik ben heel intelligent.’

Monica vervolgt: ‘Wendy is een konijn.’ ‘Ik ben heel zachtaardig en gevoelig,’ vertelt haar zus (34).

De drie apen zijn moeder Helena, zoon Mike, en Levi, de geliefde van Monica. ‘Ze zijn energiek, nieuwsgierig en creatief,’ zegt Monica.

Welkom bij de familie Tsang, welkom in Restaurant O&O in St. Willebrord, een dorp met ruim negenduizend inwoners, niet ver van Breda. De familie en ‘schoonzoon’ Levi Bunt, souschef, hadden dit jaar veel te vieren. Het restaurant, dat sinds 2018 een Michelin-ster heeft, bestond veertig jaar. O&O (Oriëntaals & Origineel) werd bij twee verkiezingen uitgeroepen tot het beste Azia­tische restaurant.

De familie Tsang voelt zich gelukkig in St. Willebrord

Mike – naast souschef veel meer binnen het familiebedrijf – en Levi wonnen het RTL4-programma Snackmasters, een wedstrijd tussen topkoks die snacks moeten namaken. Als klap op de vuurpijl kwamen de burgemeester en een wethouder van de gemeente Rucphen, waartoe St. Willebrord behoort, deze zomer langs om de familie de erepenning van de gemeente te overhandigen. Omdat ze met haar restaurant St. Willebrord en Rucphen ‘nationaal en internationaal op de culinaire kaart’ heeft gezet.

 We hebben ook meegedaan aan Snackmasters, omdat het me hartstikke leuk leek om erna te kunnen zeggen dat een restaurant uit St. Willebrord had gewonnen

Daar is de familie trots op. Helena (66): ‘We voelen ons heel gelukkig hier. Onze drie kinderen zijn in het dorp geboren. We hebben nooit ergens anders een restaurant willen hebben.’ Zelf omschrijft ze haar taak in het restaurant als ‘allround support’, de rest zegt dat ze de baas is. Haar man Danny, de chef-kok: ‘St. Willebrord is heel goed voor ons. Rustig en hoe zeg je dat… gemoedelijk.’

Mike (30): ‘In de Michelin-gids had je zo’n kaartje waarop bij elke plaats met een sterrenrestaurant een symbooltje stond. Als jongen van vijftien fantaseerde ik al dat St. Willebrord daar ooit bij zou komen te staan. We hebben ook meegedaan aan Snackmasters, omdat het me hartstikke leuk leek om erna te kunnen zeggen dat een restaurant uit St. Willebrord had gewonnen. Vroeger werden we niet zo serieus genomen.’

Monica, de maître: ‘De vraag is of je dit moet vertellen, Mike.’ Mike: ‘Hoezo niet?’ Monica: ‘Ik snap wat hij bedoelt. Door de ster stonden we ineens op de kaart.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock Er ging iets fout
Premium Lock Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw