Premium Lock Box 3 blijft door halve oplossingen een veenbrand

04 oktober 2022Leestijd: 3 minuten
Staatssecretaris van Fiscaliteit en Belastingdienst Marnix van Rij (CDA). Foto: Bart Maat/ANP

Knarsetandend moet Marnix van Rij, de CDA-staatssecretaris van Fiscaliteit en Belastingdienst, akkoord zijn gegaan met het kabinetsbesluit om miljoenen spaarders niet te compenseren, schrijft Jeroen van Wensen.

Door de overheid vrijgegeven ‘beslisdocumenten’ laten zien dat Van Rij een voorkeur had voor een adequate herstelregeling voor box 3.

Een interview met Cor Overduin, de man achter de procedures over box 3: ‘Dit had nooit zo’n groot probleem mogen worden’

Fatsoenlijke regeling te duur

Maar die komt er waarschijnlijk niet. Alleen de ongeveer zestigduizend spaarders die bezwaar hebben aangetekend tegen hun belastingaanslag, krijgen de op ondeugdelijke gronden geheven vermogenstaks terug. De overige twee miljoen belastingbetalers met spaargeld, beleggingsportefeuilles en onroerend goed die geen bezwaar hebben aangetekend, vissen achter het net.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.