Premium Lock Hoe zit het nu (en straks) met studiefinanciering?

29 september 2022Leestijd: 3 minuten

Nederlandse studenten die een eerste studie volgen, betalen elk jaar collegegeld, dit jaar 2.209 euro. De grootste bijdrage komt van de overheid: aan het bedrag dat iedere student betaalt, voegt de overheid nog duizenden euro’s toe. In de Rijksbegroting is 8.800 euro gereserveerd per student. Dat wordt overgemaakt naar onderwijsinstellingen. EW Beste studies 2022 geeft uitleg over studiefinanciering nu en straks.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.