Premium Lock BBB haalt topkandidaten binnen van andere partijen

01 september 2023Leestijd: 3 minuten
Mona Keijzer is gepresenteerd als premierskandidaat van de BBB bij de Tweede-Kamerverkiezingen in november 2023. Keijzer staat voorlopig nummer twee op de BBB-lijst die nog door de leden moet worden goedgekeurd. Onder de kandidaten Lilian Helder die overstapt van de PVV en Nicki Pouw-Verweij en Derk-Jan Eppink, die overstappen van JA21. ANP / Hollandse Hoogte / Dirk Hol

Nog deze Kamerperiode groeit BBB van één naar vier zetels, met dank aan drie overlopers van PVV en JA21. De partij van Caroline van der Plas gaat de verkiezingen in met oud-CDA’er Mona Keijzer als premierskandidaat en nummer 2 op de kandidatenlijst.

Van der Plas vroeg Keijzer al in april om zich bij BBB te voegen, maar die zei toen nee. Ze was 34 jaar lid van het CDA, wilde die partij eigenlijk niet verlaten en was vastbesloten om niet meer politiek actief te worden. Pas nadat haar essay ‘Waarom de overheid telkens faalt en hoe het anders kan’ in juli op de site van EW verscheen, ging het politieke vuur weer branden en zei ze alsnog ja tegen Van der Plas.

Mona Keijzer noemde BBB bij de presentatie ‘een prachtige no-nonsense-partij die wars is van politieke spelletjes en echte oplossingen zoekt voor problemen van echte mensen’.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw