Premium Lock Twijfels over non-binariteit vallen goed te begrijpen

24 november 2023Leestijd: 3 minuten
De voornaamwoorden they/them worden vaak gebruikt door non-binaire mensen. Foto: Sandra Uittenbogaart/ANP/HH

Volgens Thierry Baudet bestaat non-binariteit niet. Dit standpunt druist in tegen de genderideologie. Toch is het van groot belang na te denken over de gevolgen van het loslaten van het onderscheid tussen man en vrouw, schrijft Gerry van der List.

Tijdens de – gelukkig eindelijk – afgelopen verkiezingscampagne passeerden vele onderwerpen de revue. Over van alles en nog wat werden debatten georganiseerd, van defensie tot dieren, van wonen tot water. Sommige zaken kregen echter vrij weinig aandacht. De zogeheten stikstofcrisis, waarover het kabinet in dramatische woorden placht te spreken, speelde een opmerkelijk kleine rol.

Erg bekaaid kwamen de ouderen eraf. In 2016 scoorde 50PLUS in een peiling van Maurice de Hond nog elf zetels. Maar na ernstige interne conflicten weet de partij senioren nauwelijks meer een stem te geven, terwijl hun aantal echt niet is geslonken. Zonder een aparte partij die voor hen opkomt, zakken hun zorgen duidelijk op de politieke agenda.

Grotendeels onbesproken bleven ook sociaal-culturele ontwikkelingen waar politici weinig greep op hebben, nauwelijks belangstelling voor tonen of zich niet aan willen branden. Toch kunnen deze ingrijpend zijn. Een voorbeeld is de steeds grotere invloed van de islam, met alle risico’s van dien voor Joden, homo’s en vrouwen en voor het algehele beschavingspeil in Nederland.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw