Studie & Werk Premium Corner

Salarissen vergeleken: maakt het uit waar je studeert?

13 juni 2018Leestijd: 1 minuut

Gelijke opleidingen leveren afgestudeerden niet aan elke hogeschool of universiteit hetzelfde op. Waarom verdient een econoom die studeerde aan de Universiteit van Amsterdam meer dan zijn collega van de Universiteit Utrecht?

Dat er verschillen zijn in salaris, tien jaar na afstuderen, blijkt uit de grafieken hieronder. Met opleidingen waarbij het gemiddeld minimaal 300 euro scheelt – tussen de hoogste en de laagste – aan welke instelling iemand studeerde. Dat loopt op tot gemiddeld 819 euro bruto per maand bij de universitaire opleidingen economie. Vergelijkbare studies zijn geclusterd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.