Premium Lock Het islamitisch terrorisme verslagen? Welnee

28 maart 2018Leestijd: 3 minuten
Arnaud Beltrame. Foto AFP

 

Het idee dat het islamitisch terrorisme is verslagen, is een misvatting. Het uiteenvallen van het zelfbenoemde kalifaat van Islamitische Staat (IS) impliceert niet dat de organisatie volledig is uiteengevallen. Bovendien is Al-Qa’ida weer op sterkte.

Maar de allerbelangrijkste reden waarom het islamitisch terrorisme niet is verslagen, is de aantrekkingskracht van de ideologie ervan. De politieke islam is veerkrachtiger dan ooit.

De inkt van mijn vorige blog was nog niet opgedroogd, of ons bereikte het verdrietige bericht uit Frankrijk dat de 85-jarige Mireille Knoll op brute wijze was vermoord. Zij woonde alleen in een flatje in het elfde arrondissement van Parijs.

Knoll ontsnapte in 1942 aan de razzia in het Vélodrome d’Hiver in Parijs. Daar zijn 13 duizend Joden samengedreven en naar de vernietigingskampen getransporteerd. Knoll wist vluchten naar Portugal. Nu, in 2018, is zij in Parijs met messteken om het leven gebracht, waarna haar appartement in brand werd gestoken. De Franse justitie bestempelt deze afschuwelijke misdaad als een antisemitische moord. Ziehier het Europa van 2018!

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw