Premium Lock Ruzie Forum-oprichters maakt partij totaal ongeloofwaardig

27 juli 2019Leestijd: 3 minuten
Thierry Baudet (links) en Henk Otten. Foto: ANP.

De oprichters van Forum Voor Democratie, Thierry Baudet en Henk Otten, zijn op voet van oorlog en beschuldigen elkaar van malversaties. Baudet zegt dat Otten partijgeld misbruikte voor uitstapjes met een vriendin. Otten beweert dat Baudet met partijgeld op vakantie naar Thailand ging.

Volgens Otten is partijwoordvoerder Jeroen de Vries ook bij Baudet in ongenade gevallen. Als dat klopt, zitten er weldra twee FVD-afvalligen in de Eerste Kamer en is de partijscheuring een feit.  Hoe loopt dit af?

Baudet is de kiezersmagneet van Forum. Hij is sterker dan Otten, want die staat  – even afgezien van De Vries – tamelijk geïsoleerd. Maar als de ruzie doorgaat, sleurt Otten de partij en daarmee Baudet de afgrond in. Het nieuws van deze week over de wederzijdse beschuldigingen, komt er op neer dat Otten niet zal aarzelen om de partij te gronde te richten.

Beide heren valt het nodige te verwijten

Wie in deze kwestie het gelijk aan zijn zijde heeft, is nu nog niet te zeggen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken controleert eigenlijk alleen waar het overheidsgeld – niet dat van de leden – is gebleven. Accountants lopen meestal een jaartje achter.

Waarschijnlijk valt beide heren het nodige te verwijten. Naar het zich laat aanzien, is de boekhouding een rommeltje. Als partijtoppers hun persoonlijke vakantie per abuis betalen met de credit card van de partij en als ze facturen uitbetalen aan de BV’s van partijvrienden voor al dan niet geleverde  diensten aan de nieuwe politieke club, begint het onaangenaam te stinken.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw