Bram Hahn Premium Corner

Goed dat enquêtecommissie corona (bijna) alle geluiden vertegenwoordigt

01 juli 2022Leestijd: 3 minuten

In de parlementaire enquêtecommissie die de aanpak van de pandemie gaat onderzoeken, zitten ook Kamerleden die corona als een griepje zien of vaccins afwijzen. Dat wordt achter de schermen een taaie klus, maar is prima voor het democratisch proces, schrijft Bram Hahn.

Dat voormalig Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA) de commissie zou gaan leiden is al een tijd zo goed als zeker, RTL Nieuws meldde afgelopen donderdag dat ook de invulling van de rest van de tijdelijke commissie rond is.

Lees ook dit commentaar van Bram Hahn: Langetermijnplan corona vraagt veel van burgers

Er zitten enkele opmerkelijke namen bij. Namens Forum voor Democratie wordt dat Pepijn van Houwelingen, Wybren van Haga vertegenwoordigt de Groep Van Haga en ook Pieter Omtzigt doet namens mee zijn eenmansfractie.

Partijen kunnen niet aan elke enquête meedoen

Bij het instellen van een parlementaire enquêtecommissie kunnen alle partijen in de Tweede Kamer kandidaten voordragen en meestal komen ze er in goed overleg wel uit wie de commissie gaan vormen. Het voorzitterschap rouleert doorgaans per partij, en dit keer was de PvdA aan de beurt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.