Zihni Özdil Premium Corner

Zihni Özdil: Agroterroristen ruiken bloed, maar Rutte wacht rustig af

02 juli 2022Leestijd: 4 minuten

Boze ‘boeren’ staan op het punt een coup te plegen, schrijft Zihni Özdil. Maar Rutte komt niet verder dan slap ‘consultantsgebrabbel’.

Zihni Özdil (1981) is historicus. Hij schrijft elke zaterdag een column voor ewmagazine.nl.

Wie sinds het eerste protest van de ‘boeren’ in 2019 heeft opgelet, weet dat er duistere machinaties in beweging zijn om Nederland te ontwrichten.

Miljardenbedrijven financieren de agroterreur van bloeddorstige hooivorken om via intimidatie, bedreigingen, vernielingen en verstoring van de openbare orde hun zin door te drukken: namelijk dat de  belastingbetaler blijft opdraaien voor hun uitkeringen.

Zeventig procent van de landbouwgrond waar ons voedsel vandaan komt, ligt in het buitenland. Die zogenaamde ‘boeren’ in Nederland zijn lui die met belastinggeld ons milieu vergiftigen zodat ze hun overgesubsidieerde zooi naar het buitenland kunnen exporteren.

En ze wanen zichzelf onaantastbaar.

Ex-woordvoerder Farmers Defence Force: ‘Wij bepalen wat er gebeurt’

‘Hier wordt niemand opgepakt. En anders halen we die gewoon uit de cel. Wij bepalen vandaag wat er gebeurt. Niet de overheid. Niet het Openbaar Ministerie,’ zei de zogenaamde ‘boer’ Arjen Schuiling, voormalig woordvoerder van Farmers Defence Force in 2019 nadat hij de deur van het provinciehuis in Groningen was ingereden.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Helemaal ongelijk had hij niet.

Onder leiding Rutte zijn leger en inlichtingendiensten uitgekleed

Onder de bezielende leiding van premier Mark Rutte zijn de Nederlandse politiecapaciteit, het Nederlandse leger en de Nederlandse inlichtingendiensten helemaal uitgekleed. Want geen enkele voorziening in een samenleving mag te veel vet op de botten hebben van Rutte, de voormalig hr-manager van een pindakaasfabriek. Voor de rest moet u het als burger, excuus ‘klant’, allemaal maar zelf bekijken.

Tijdens de avondklokrellen van januari 2021 heeft de politie in heel het land de boel maar net onder controle weten te houden. Agenten werden bekogeld met stoeptegels, stokken en messen. Politieauto’s werden uitgebrand. De relschoppers wonnen bijna.

Vorige week stuurde de politie een brandbrief aan het Openbaar Ministerie. Het megaproces tegen de zware crimineel Redouan Taghi, die uit de gevangenis wil breken, kost personeel dat er allang niet meer is. De situatie is onhoudbaar.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.