Stelling van de dag

‘Kerstmis vieren is meer dan een kerstboom plaatsen’

11 december 2018Leestijd: 2 minuten

Acteur Nasrdin Dchar heeft veel kritiek over zich heen gekregen nadat hij op Instagram een selfie plaatste met een kerstboom en de tekst ‘I love Christmas’.

De Marokkaans-Nederlandse acteur verklaarde in de begeleidende tekst dat hij vroeger van zijn ouders nooit Kerstmis mocht vieren, omdat dat niet bij zijn geloof hoorde en dat hij blij is dat hij dat nu wel doet met zijn gezin. ‘Niet vanuit religieus oogpunt maar meer vanuit gezelligheid.’

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Volgens Dchar hoeft het één het ander niet uit te sluiten. Daar dachten echter veel volgers anders over en naar eigen zeggen werd de acteur overladen met kritiek. In een nieuwe post op het sociale medium zegt Dchar dat hij de ophef niet begrijpt. ‘En dat allemaal om een dennenboom met versiering en lichtjes.’

Was ‘I love Christmas’ een goed idee?

Aan u leggen we graag voor of u vindt dat Dchar gelijk heeft. Is Kerstmis niet veel meer dan een dennenboom met versiering en lichtjes en zou iedereen dat feest daarom moeten vieren? Of is de betekenis van Kerstmis voor u dieper en vindt u daarom dat alleen degenen die het religieuze aspect van Kerstmis onderkennen en vieren ‘recht’ hebben op Kerstmis? Praat mee met de stelling van de dag:

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de rubriek Reacties op de stelling.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.