Ro de Leeuw (37) en Ruben Ameling (31)

26 april 2023Leestijd: 1 minuut
Ruben en Ro trouwden op hetzelfde landgoed als Ro’s ouders. Foto: Lizette Tork

Het online daten bracht Ruben en Ro in de lente van 2017 bij elkaar. Ro woonde in Berlijn, waar hij werkte als stylist voor een modebedrijf. In Den Haag voor werk, nam hij Ruben mee op een lunchdate. ‘Voor ik weer vertrok, wilde ik hem zo veel mogelijk zien.’ In de zomer ging Ruben op bezoek in Berlijn: ‘Ik wilde die zalige week nog eens beleven.’

Een jaar lang pendelde het stel tussen Berlijn en Arnhem, waar Ruben werkt als balletdanser. Na een studie in Antwerpen kreeg ­Ruben, zoon van een psycholoog en een computertechnicus, in Nederland een baan bij een internationaal gezelschap. In 2018 verhuisde Ro naar Den Haag, waar hij een kapsalon opende ‘op de hoek bij Paleis Noordeinde’. Hij groeide op in Wassenaar en komt uit een ondernemersnest. ‘Ik wilde niet direct vanuit Berlijn naar Arnhem verhuizen,’ zegt Ro. ‘Dat voelt toch alsof je met 130 een woonwijk in rijdt, dus ging ik dagelijks op en neer.’ Twee jaar later ging het stel samenwonen.

Tijdens een vakantie aan de Côte d’Azur, op een strandje in St. Tropez, vroeg Ruben hem ten huwelijk. ‘Als je verloofd bent, heeft elke keer dat je proost een romantische ondertoon,’ zegt Ro. In april huwden ze in Wassenaar, op het landgoed waar ook Ro’s ouders trouwden. Hoogtepunt was het moment dat ze elkaars stropdas recht trokken. ‘Zo’n tranentrekker zie je alleen in films,’ zegt Ruben. Ze hopen binnenkort een kindje te adopteren.