Stephen Niemans (37) en Soenanda Oetomo (34)

04 april 2023Leestijd: 1 minuut
Soenanda en Stephen trouwden met een ring die een vriendin voor hen had gemaakt. Foto: Memories by Marleen

Op de dag dat Soenanda haar profiel van een datingsite wilde verwijderen, zag ze een berichtje van Stephen. ‘Ik vertelde meteen iets over mijzelf,’ zegt Stephen. Ze rolden in een gesprek over videogames, internetcultuur en creativiteit, drie grote hobby’s.

Voor hun eerste date in december 2014 zocht Soenanda hem op in Rotterdam, waar een kerstmarkt bleek te zijn. ‘Het leek wel alsof hij alles had gepland,’ zegt Soenanda. ‘Soms zit alles gewoon mee,’ zegt Stephen.

‘We hebben elkaar al in voor- en tegenspoed gezien’

Ze werden vlak na Kerst officieel een stel en pendelden de jaren daarna tussen Rotterdam en Gouda. Stephen studeerde grafische vormgeving in Rotterdam en is app-ontwikkelaar voor een financieel bedrijf. Hij komt uit Dordrecht. Zijn vader werkte bij een verzekeraar, zijn moeder deed administratief werk. Soenanda komt uit Gouda, waar haar vader bij de gemeente werkte. Net als haar moeder is ze chronisch ziek. ‘Ik kan niet werken, maar wil mij wel blijven ontwikkelen.’ Ze leerde zichzelf websites bouwen en programmeren.

Nadat het stel ging samenwonen in Woerden in 2016, was trouwen ‘de volgende logische stap’, zegt Soenanda. ‘We hebben elkaar al in voor- en tegenspoed gezien.’ Het stel huwde op 27 februari 2023 op een landgoed in Utrecht. Een vriendin had een ring voor hen gemaakt. Hoogtepunt waren de geloftes. ‘Ik blink normaal uit in speeches, maar die dag werd ik veel te emotioneel,’ zegt Stephen.