Premium Lock Is online gedeelde smart halve smart?

04 augustus 2022Leestijd: 4 minuten
Foto: ANP

De sociale media zijn zo langzamerhand verworden tot een maffe vergaarbak van opschepperij, prestaties, narigheid en privé-ellende. Zou het echt verlichting geven, vraagt Liesbeth Wytzes zich af, om alles met onbekenden te delen?

Op sociale media wordt heel veel gedeeld, ik geloof zelfs dat dat de diepe bestaansgrond van die dingen is. En bovendien denk ik dat mensen niets liever doen dan met elkaar kwekken, liefst over elkaar. Communiceren en praten, dat doet onze diersoort heel graag, en het is dan ook verbazend dat zoveel relaties en vriendschappen mislukken vanwege slechte communicatie of juist een totaal gebrek eraan. Het mantra voor een geslaagd huwelijk? Blijven praten! Ook als je stiekem denkt: hield ze/hij haar/z’n mond maar eens.

Groeien

Lees meer over het fenomeen coach: Zijn we dan nooit klaar met groeien?

LinkedIn bijvoorbeeld begon ooit, de naam zegt het al, als een platform voor wat tegenwoordig zo fraai ‘professionals’ heet. Heel soms zie je daarvan nog een glimp, namelijk iemand die vertelt wat voor werkervaring ze heeft en dat ze graag op een bepaald vlak weer aan de slag wil. Maar voor het overgrote deel bestaat LinkedIn uit softe mededelingen van de miljoenen coaches die in Nederland rondscharrelen, allemaal op zoek naar een kostje. (Nu zijn er mensen die zeggen: dat komt door jouw algoritmen dat jij steeds die coaches ziet. Dom. Want of ik ze nu zie of niet, ze zijn er.)

Ik geloof niet dat de zachte krachten zullen winnen

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.