Arthur van Leeuwen Premium Corner

Zwalkminister Van Engelshoven pakt echte problemen hoger onderwijs niet aan

31 oktober 2018Leestijd: 2 minuten

Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven (D66) spreekt sympathieke woorden om studenten te paaien, maar pakt de echte problemen in het hoger onderwijs niet aan, schrijft Arthur van Leeuwen.

Ik wil met het onderwijs op zoek naar de verhalen achter de cijfers, ernaar luisteren en hiervan leren.’ Het gaat over de vraag waarom studenten hun studie staken. Op het eerste gezicht zijn dit sympathieke woorden van minister Ingrid van Engelshoven (D66) van hoger onderwijs, te lezen in een Kamerbrief van 25 oktober. Zo zei de minister recent wel meer om studenten te paaien. Maar ze kijkt intussen weg van twee cruciale kwesties.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.