Liesbeth Wytzes

Niet meer naar de kapper… geen botox meer…

26 maart 2020Leestijd: 2 minuten

De kappers dicht, maar ook de schoonheidsinstituten. Dat betekent nogal wat, schrijft Liesbeth Wytzes. Breekt voor vrouwen die eeuwig jong willen blijven het uur der waarheid aan?

Vandaag moest ik eropuit, het was niet anders. Onwennig knipperde ik tegen de zon, net als wanneer je ’s middags naar de film gaat en het nog licht is als je buiten komt.

Laten we eens ophouden met leeftijdschaamte, schreef Liesbeth Wytzes eerder

Ik fietste langs een bekend schoonheidsinstituut iets verderop in de stad. Meestal is het daar een komen en gaan van vrouwen uit die buurt, af en toe BN’ers, die ouder worden toch wel erg lastig vinden en zich daar regelmatig laten behandelen met botox of fillers of wat er allemaal niet bestaat tegen rimpels en groeven. Het wemelt overigens van zulke instituten in die buurt.

Mijn haar is toch al grijs aan het worden en rimpels vind ik niet erg

Er hing een brief voor de deur en ik kon wel raden wat daarop stond. Dicht, in elk geval tot 6 april. En misschien wel tot 1 juni. Net als de kappers en alle andere vergelijkbare instellingen, en dat natuurlijk in verband met het coronavirus.
Mij maakte dat niks uit. Mijn haar is toch al grijs aan het worden en het mag best wat langer. En rimpels vind ik niet erg.

Lees ook deze column van Liesbeth Wytzes: Maakt corona een einde aan de begroetingskus?

Maar ik besefte dat voor heel veel vrouwen (en vast ook een paar mannen) het moment van de waarheid aanbreekt. Okay, je haar verven kun je zelf ook wel thuis, al is het dan nooit zo mooi als wanneer de kapper het doet. Maar botox? Fillers? Injectables en hyaluronzuur? Vergeet het maar. Dat ga je thuis niet doen, hoewel ik weleens heb gelezen over een vrouw die Kim Kardashian-billen wilde, zichzelf daar met cement inspoot en even later het loodje legde.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Zoals deze crisis allerlei onvolkomenheden en zwakke plekken in de samenleving blootlegt, zo zullen we plotseling zien dat veel vrouwen die de eeuwige jeugd leken te hebben, eigenlijk op weg zijn een oud besje te worden. Niets om je voor te schamen overigens.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.